Daar was hij: de eerste klepper van formaat. Van 12 naar 15 tot … een wandeling van 20 kilometer. 1 vijfde van de Dodentocht. 1 stuk van de totale afstand die we in augustus gaan moeten doen. Dit was de allereerste grote test. Als dit ging lukken, dan hadden we al een grote stap voor.

Begin maar te rekenen. 20 kilometer aan een gemiddeld tempo van 5 kilometer per uur = 4 uur onderweg. Het wordt meer en meer realiteit hoe moeilijk het soms is om deze trainingen in te plannen. Een uurtje tot daar aan toe, anderhalf tot een uur en 3 kwartier begint al tijdsconsumerend te worden, maar die grote van +15 kilometer vragen echt een grondige planning.

Manlief en ouderslief springen in de bres om de kinderen op te vangen terwijl mama en “metel” (Kobe kon de ‘R’ op het einde in het begin niet goed uitspreken, dus het was “metel”. Ook al kan hij het nu wel, blijft meter toch “metel”) hun uren al wandelend spenderen. We proberen dit zo vroeg mogelijk op de dag in te plannen zodat er nadien nog tijd is voor quality time, een deugddoende douche en een eventuele powernap na al het harde labeur.

Het oorspronkelijke doel was om een georganiseerde wandeling te doen, maar dat was buiten de wil van Sam gerekend. Nog eens 2 uur extra weg om naar daar te rijden, da’s toch zot? De kenner van de streek nam Google Maps er bij en begon (volgens hem) onze prachtigste wandeling ooit uit te stippelen.

We vertrokken aan ons huis en gingen langs pittoreske binnenbaantjes richting Klein-Sinaai, om daar vervolgens langs de Moervaart terug te keren richting huis. En we moeten Sam toch wel gelijk geven: het was een mooie wandeling. Het prachtige weer die dag had daar ongetwijfeld ook mee te maken. De kleine miscommunicatie op het einde zullen we maar niet vermelden 😄 Maar we zijn veilig en wel thuis geraakt, waar een lekkere maaltijd ons stond op te wachten.

Toch wel een beetje trots, op onze prestaties deze dag. 20 kilometers is niet niets, en die hebben we zowaar al even achter de kiezen. *schouderklopje voor onszelf*

0 km
0 calorieën verbrand
Your Content Goes Here

STEUN ONS EN ANDERE MS-PATIËNTEN

We gaan deze uitdaging aan om geld in te zamelen voor MS-patiënten waarbij de ziekte reeds meer invloed heeft op hun dagelijkse leven.

ONZE MISSIE
DONEER NU